שם מדעי : Stellagama stellio 

שם עממי : starred agama 

משפחת החרדונים . 

תפוצה : כל חלקי הארץ. 

תזונה : חרקים , פרחים , צמחים, פרוקי רגלים .  

אורך מקסימלי (כולל זנב ) : 35 ס"מ. 

רבייה : עד 12 ביצים משתנה בין פרט לפרט, ותלוי בגיל ופוריות. 

חרדון מצוי : מרכז הארץ. - צילום : גיא פרננדס

אחת הלטאות הנפוצות בישראל ונמצאת בעצם בכל חלקי הארץ . 

אוהבות לשהות בחוץ בשעות החמות אפשר לראות אותן על עצים , מבנים , שבילים , כבישים וכמעט בכל מקום שיכול 

לשמש כמסתור במשך הלילה ומחסה במשך היום. 

חרדון מצוי בשעות הלילה. - דרום. - צילום : גיא פרננדס.

במהלך "ההתחרדנות" שלהם הם נוהגים לשבת בשמש ולספוג את החום צבע גופם משתנה בהתאם לטמפרטורות ככל 

שהשמש בהירה יותר הצבע של החרדון יהיה בהיר יותר , ברגע שמתקרר והשמש מתחילה להעלם (שעות הבוקר ואחר הצהריים המאוחרות בימים חמים ) הצבע יהיה כהה הרבה יותר.